Mattias om att läsa instruktionerna

Mattias

Vi hade hunnit gå på så pass bra att vi dag 9, en onsdag, nått längre än de 16 mil som var kravet. Vi hade målstaden i sikte och tänkte att vi kunde hitta den plats vi under morgondagen skulle gå i mål på, innan vi hittade en sovplats.

Väl framme vid det gamla hotellet slog vi oss ned för att vila. Vi passade på att byta om och tog oss ett dopp på badplatsen. Vi hade kunnat duscha längs vandringen, men något bad hade vi dittills inte lyckats få. Väl uppe ur vattnet fick vi syn på tre stora ryggsäckar med svenska flaggor på, lutandes mot ett par träd. Det fanns ingen i närheten, troligtvis var de och badade, men vi kände genast igen skorna. Så givetvis var vi tvungna att ta deras skor och sätta oss i ett buskage för att se deras reaktion när de kom tillbaka. Efter att ha hört tjejerna reaktion när de insett att skorna var borta gav vi oss till känna.

Vi pratade om allt vi varit med om, tills någon av tjejerna frågade om vi visste att det var först i övermorgon som vi skulle gå i mål. Mållösa började vi givetvis ifrågasätt detta påstående. Imorgon var ju dag 10… Men mycket riktigt hade de rätt, datumet för målgången var först på fredag. Helt plötsligt fick vi en extra dag.

Efter att ha läst instruktionspappret, som sa att vi inte fick TÄLTA i det fria, tittade vi alla fem på varandra och kom överens om att vi inte skulle tälta i den park vi nu befann oss i. Vi skulle istället sova under bar himmel…

Dagen efter begav vi oss ut ur staden för att hitta en familj att sova hos på det avstånd från målet som angivits. På vägen ut mötte vi en del andra par, varav vissa gjort samma misstag som oss, och trott att målgången var en dag för tidig.

– Mattias Rydberg, deltagare Explorer belt Kroatien 2008

Det här inlägget postades i Kroatien och märktes av Björn Larsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>